Centern eller Miljöpartiet

 

images

Snart är det val och jag som många andra funderar på vad man skall lägga sin röst på i september. Det har verkligen varit svårt att ta ställning eftersom många partier i mina ögon har urholkat sitt förtroendekapital. Vissa värderingar borde man stå på sig om, även om det blåser och det känns som alla är emot en. För hur kan man lita på någon som ändrar sin åsikt för att få röster? Om du ändrar dig för att någon har argumenterat över dig, så fine. Men för att ragga röster, nää fyy. Centern har för mig varit det partiet som har behållit sin integritet och vision över tid och överensstämmer med många punkter som jag står för, men självklart inte allt , så är det alltid.

Men det jag verkligen brinner för är miljöfrågan. Och jag tycker frågan har nått en kritisk nivå. Centern har bra miljötänk. Men jag är rädd att det inte räcker. Därav fundering på en hård markering i form av Miljöpartiet.

Motivering. Jag bryr mig inte vad som händer mig närmaste 30 åren så mycket som jag bryr mig om vad som händer mina barn, deras barn osv. Om 30 år, 70 år eller 300 år. Det är det som är viktigt för mig, att vi inte har lämnat en skitig planet efter oss så som våra föräldrar gjorde. Utan en vacker planet med korallrev och glaciärer med gräs som luktar och fåglar som kvittrar. Allting annat kommer på en avlägsen andraplats.

Så medans vi pratar om och debatterar om vi skall släppa in fler migranter, hur vi skall få bukt med vårdköerna eller minska kriminaliteten så smälter Arktis och vi fortsätter spotta ut våra rester i naturen. Här har vi den riktiga faran. Det är detta som starkt överröstar alla andra ämnen. Det spelar ingen roll vad du har för politik om jorden lider. Alla kommer få betala och det med fet ränta. Inte idag, men sen. 

Men miljöpartiet har sedan andra konstigheter för sig i form av HUR man skall bygga en grön värld samt andra punkter utanför miljöfrågan. Sen om vi spekulerar och partiet skulle bli största parti i Sverige och ”styra” landet så är Sverige ändå ett relativt medvetet och ”skötsamt” land när det kommer till miljöfrågan redan idag. Detta problem måste lösas globalt så frågan är hur mycket det egentligen hade gjort.

Så kluven är jag… för att lösa min största fråga, miljöfrågan så krävs det egentligen en global miljöregering. Men den existerar inte. Man kanske borde göra en Djingis Khan och erövra världen med mål att få folk att bättre källsortera;) Det hade varit något för historieböckerna…. Marko the environmentally friendly conqueror…hmm låter ändå fett..

Vilka frågor är viktigast för dig?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s