Pinterest + iPad = sant

20120224-210906.jpg

är den senaste sociala hypetjänsten som dom flesta bör prova på.
Den är inte enkel att förklara men kortfattat så handlar det om en online klippbok där du kan infoga bilder du hittar på hemsidor, kommentera dom och lägga dom i relevanta grupper. Det hela är gjort för att enkelt följa andras pins där du även kan följa deras profiler, kommentera mm. Det går även att koppla till facebook, twitter etc. Det är inte så corny som det låter utan det kan bli rätt bra när man kommer igång, prova dig fram.

Tjänsten fungerar bra på alla enheter förutom iPad så för att få allting att fungera krävs ett enkelt hack….här är en simpel howto:

1. Ladda ner Pinterest från appstore, ta gratis iPhone varianten.
20120224-200424.jpg

2. Logga in dig eller skapa ett nytt konto inuti appen
20120224-200609.jpg

3. Starta Safari på din iPad och lägg till ett bokmärke, det spelar ingen roll vilken sida du lägger till, du skall ändå ändra länken i nästa steg.
20120224-202235.jpg

4. Tryck på bokmärken, ändra och markera sedan länken du nyligen lade till.
20120224-202605.jpg

5. Döp länken till Pin It, och lägg in följande text under länk (bara det som är fetstilt) javascript:void((function()%7Bvar%20e=document.createElement(‘script’);e.setAttribute(‘type’,’text/javascript’);e.setAttribute(‘charset’,’UTF-8′);e.setAttribute(‘src’,’http://assets.pinterest.com/js/pinmarklet.js?r=’+Math.random()*99999999);document.body.appendChild(e)%7D)()); – tänk på att lägga länken i mappen ”bokmärkesraden” det blir smidigast så.

6. När du sedan besöker en hemsida där du vill pinna något klicka på Pin It länken, vid det skedet visas ett urval av sidans bilder som du kan pinna. När du har valt din bild öppnas Pinterest appen där du slutligen laddar upp pinnen;)
20120224-203307.jpg

Reflektion: Eftersom många bilder på nätet är upphovsrättsskyddade och tjänster på nätet oftast är före sin tid så har Pinterest gett ut en kod som man kan lägga ut på sin hemsida för att förhindra ”pinning” av skyddade bilder.

När tjänster som Flickr inför detta så begränsar det utbudet relativt märkbart. Frågan är om tjänsten kan överleva dessa begränsningar och om upplevelsen förblir densamma, vi får testa och se.

Om det är något som är oklart så skriv en kommentar, good luck pinster!
MR

Annonser

One thought on “Pinterest + iPad = sant

  1. Hello are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own.
    Do you need any html coding knowledge to make your own blog?

    Any help would be really appreciated!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s